Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
0,5 tsk | Chiliflakes | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 tsk | Smör | |
1 krm | Salt | |
Potatissallad | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Citron | |
0,25 st | Dill - färsk | |
200 g | Färskost Naturell | |
10 g | Basilika - fryst | |
4 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis | |
70 g | Färsk bladspenat | |
2 tsk | Dijonsenap | |
50 g | Pistagenötter Skalade | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Potatissallad: Halvera potatisen på längden och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker och salta. Koka tills potatisen är klar, det tar cirka 15 minuter.
Ta fram en stor fin skål och riv ner citronskal och pressa i citronsaften. Tillsätt olivolja, dijonsenap, basilika och färskost och blanda runt. Finhacka dillen. Rör ner dill, färsk spenat och pistagenötter i skålen.
Lax: Krydda laxen med salt och chiliflakes. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek laxen i cirka 3 minuter på varje sida, den ska ha en nästan rå kärna.
Potatissallad: Häll av potatisvattnet och lägg potatisen i skålen med färskoströran. Blanda om och smaka av med lite salt och peppar.
Servera potatissalladen med nystekt lax.
Näringsvärde: 756 kcal, 33 g protein, 54 g fett, 34 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria