Gå vidare till huvudinnehåll
Jessicas smör- och chilistekta lax med ljummen potatissallad
Jessica Frej

Jessicas smör- och chilistekta lax med ljummen potatissallad

30 minEnkelt
450,05 kr
4 portioner 54,67 kr per portion
Laga smör- och chilistekt lax med ljummen potatissallad signerat Jessica Frej! Lättlagat och fantastiskt gott.

Lax
0,5 tskChiliflakes
500 gLaxfilé Fryst
1 tskSmör
1 krmSalt
Potatissallad
1 krmSalt
1 stCitron
0,25 stDill - färsk
200 gFärskost Naturell
10 gBasilika - fryst
4 mskOlivolja
800 gPotatis
70 gFärsk bladspenat
2 tskDijonsenap
50 gPistagenötter Skalade
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Potatissallad: Halvera potatisen på längden och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker och salta. Koka tills potatisen är klar, det tar cirka 15 minuter.

2

Ta fram en stor fin skål och riv ner citronskal och pressa i citronsaften. Tillsätt olivolja, dijonsenap, basilika och färskost och blanda runt. Finhacka dillen. Rör ner dill, färsk spenat och pistagenötter i skålen.

3

Lax: Krydda laxen med salt och chiliflakes. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek laxen i cirka 3 minuter på varje sida, den ska ha en nästan rå kärna.

4

Potatissallad: Häll av potatisvattnet och lägg potatisen i skålen med färskoströran. Blanda om och smaka av med lite salt och peppar.

Servera potatissalladen med nystekt lax.

Näringsvärde: 756 kcal, 33 g protein, 54 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell