Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 2 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 70 g | Salladsmix | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 250 g | Vitkål | |
| 1 st | Äpplen | |
| Lax | ||
| 500 g | Laxfilé | |
| 1 tsk | Kummin | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 2 tsk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| Tillbehör | ||
| 800 g | Potatis Fast | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 20- 25 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser och skala äpplet. Grovriv vitkålen och äpplet. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i skivor. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt balsamvinäger, creme fraiche och smaka av med en nypa salt och peppar.
Lax: Blanda ihop salt, kumminfrön, chiliflakes, olja och honung. Skär laxen i 4 portionsbitar och gnid in laxbitarna med. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen på medelvärme några minuter på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Servera laxen med rostad potatis och äppelkrämig sallad.
Näringsvärde: 568 KCAL 30 G PROTEIN 33 G FETT 35 G KOLHYDRATER
Bild:
Malou Fickling

2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

69,90 kr /l

62,78 kr /kg

18,48 kr /kg

24,95 kr /kg

199,88 kr /kg

547,50 kr /kg

16,48 kr /kg

187,80 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

111,90 kr /kg

37,95 kr