Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
400 g | Fusilli | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Olivolja | |
Ragu | ||
1 krm | Strösocker | |
1 msk | Lantbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Zucchini | |
1 st | Röd Paprika | |
1,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
370 g | Passerade Tomater | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Vanliga morötter | |
1,5 msk | Balsamvinäger |
Sätt ugnen på 175 grader och koka upp vatten till pastan.
Ragu: Skölj och grovhacka purjolöken, skölj och tärna zucchini och paprika. Skala och tärna moroten och skala och grovhacka vitlöken.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver och salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Lyft över dem till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Ragu: Hetta upp olja i en kastrull eller gryta och fräs alla grönsaker tillsammans med timjan någon minut under omrörning. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs hastigt i ca 10 sek. Slå på passerade tomater och krydda med buljong och socker. Smaka av med salt och peppar och låt ragun småputtra ca 15 min under lock.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Servering: Skiva kycklingen. Sila av pastan och blanda med ragun. Lägg upp på ett djupt fat och toppa med kycklingskivor.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 24 g. Protein: 37 g. Kolhydrater: 63 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta