Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingpasta med örtig ragu
Mari Bergman

Kycklingpasta med örtig ragu

30 minEnkelt
285,20 kr
4 portioner 35,04 kr per portion
En pastarätt med smakrik ragu och kyckling i ugn. Enkelt och gott!

Tillbehör
400 gFusilli
Kyckling
1 krmSalt
1 tskPaprikakrydda
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärsk kycklingfilé
1 mskOlivolja
Ragu
1 krmStrösocker
1 mskLantbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stZucchini
1 stRöd Paprika
1,5 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja
0,5 stPurjolök
1 krmSalt
370 gPasserade Tomater
2 mskTomatpuré
1 stVanliga morötter
1,5 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och koka upp vatten till pastan.

2

Ragu: Skölj och grovhacka purjolöken, skölj och tärna zucchini och paprika. Skala och tärna moroten och skala och grovhacka vitlöken.

3

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver och salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Lyft över dem till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.

4

Ragu: Hetta upp olja i en kastrull eller gryta och fräs alla grönsaker tillsammans med timjan någon minut under omrörning. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs hastigt i ca 10 sek. Slå på passerade tomater och krydda med buljong och socker. Smaka av med salt och peppar och låt ragun småputtra ca 15 min under lock.

5

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Servering: Skiva kycklingen. Sila av pastan och blanda med ragun. Lägg upp på ett djupt fat och toppa med kycklingskivor.

Näringsvärde: Kcal:

635

Fett: 24 g. Protein: 37 g. Kolhydrater: 63 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell