Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Morotskaka | ||
| 200 g | Dadlar Färska, (2 dl) | |
| 1 tsk | Ingefära Malen | |
| 1 msk | Kanel Malen | |
| 2 dl | Valnötter | |
| 200 g | Vanliga morötter, (4 st) | |
| 1 dl | Riven kokos | |
| 0,5 tsk | Kardemumma | |
| Frosting | ||
| 1 msk | Citron | |
| 0,5 krm | Kanel Malen | |
| 0,5 tsk | Vaniljpulver | |
| 2 dl | Cashewnötter Naturella | |
| 2 msk | Honung Flytande | |
| 0,5 dl | Mandeldryck | |
Mixa valnötter och dadlar.
Blanda med övriga ingredienser till kakan och mixa hastigt ihop allt. Bred ut smeten i en form, cirka 15 × 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten.
Ställ in formen i frysen och låt den stå medan frostingen görs.
Mixa avrunna cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar), honung och mandelmjölk.
Tillsätt vanilj och apelsin- eller citronskal. Bred frostingen över kakan.
Låt stå i frysen i cirka 2 timmar och skär sedan upp i bitar. Pudra över kanelen.
Clean cooking” är skriven av Elisabeth Johansson och ges ut av Bonnier Fakta. Boken är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt

104,88 kr /kg

275,00 kr /kg

13,95 kr

107,50 kr /kg

1 267,86 kr /kg

48,18 kr /kg

8 995,00 kr /kg

298,67 kr /kg

26,50 kr /l

869,35 kr /kg

823,75 kr /kg

111,90 kr /kg
