Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 st | Apelsin | |
3 msk | Chilipeppar Röd | |
4,5 dl | Vatten | |
200 g | Gul lök | |
450 g | Couscous | |
1 krm | Havssalt | |
2 tsk | Koriander - torkad | |
100 g | Russin | |
1 tsk | Olivolja | |
3 msk | Sötmandel Naturell | |
320 g | Lammfärs | |
1 tsk | Kanel | |
1 tsk | Kardemumma |
Blanda salt i lammfärsen och forma till 8 stora bullar. Bryn bullarna i oljan tillsammans med lök och vitlök. Lägg i russin, pudra över med kanel, koriander och kardemumma. Tillsätt första delen vatten och buljongtärning, låt koka ihop. Smaka av. Koka upp andra delen vatten och häll över couscous grynen. Lägg på lock och låt stå att dra 5 min. Rör om med gaffel.Servera couscous med lammbullarna, garnera med skalad skivad apelsin och mandel.
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Havssalt Finmalet 200g Spicemaster
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria