Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Risotto | ||
80 g | Riven Parmesanost, (2 dl) | |
380 g | Arborioris, (4 dl) | |
1 dl | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
25 g | Smör | |
1 st | Zucchini | |
0,25 st | Färsk timjan, (10 g) | |
1 st | Grönsaksbuljong, (12 dl färdig) | |
3 dl | Vitt vin | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Gul lök | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Zucchini och skogschampinjonrulle | ||
1 msk | Smör | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Salt | |
400 g | Skogschampinjoner | |
2 dl | Riven Parmesanost | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 st | Zucchini | |
Basilikaolja | ||
1 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 st | Basilika - färsk, (2 dl) |
Finhacka vitlök, lök och zucchini. Fräs det i olivolja i en tjockbottnad stor kastrull tills löken är genomskinlig och mjuk.
Sätt ugnen på grilleffekt, 225 grader.
Tillsätt riset och låt det suga upp oljan. Häll på vin. Rör hela tiden. Lägg i timjan.
Skär tunna skivor på längden av zucchini. Stek skivorna på hög värme tills de fått lite färg. Ta upp och lägg på hushållspapper.
Tillsätt buljongen löpande under omrörning i ca 20-25 minuter. Ta av från värmen och rör i parmesan. Rör sedan i smör och spenat. Smaka av med salt och peppar.
Zucchini och skogschampinjonrulle:
Finhacka löken och skogschampinjonerna. Fräs champinjonerna i smör och tillsätt löken på slutet. Lägg svamp- och lökblandningen i en bunke och blanda i den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
Smöra 4 mindre ugnsfasta formar, typ bruleformar. Placera 2 zucchiniremsor längs kanten i formarna. Fyll med svamp- och lökblandningen, toppa med riven parmesan. Gratinera i ca 5 minuter.
Basilikaolja: Riv sakalet av citronen, kläm ur saften och mixa till en slät grön olja tillsammans med övriga ingredienser i stavmixer eller blender.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Skogschampinjoner EKO Klass1