Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Vildsvinsfärs | |
2 msk | Honung | |
1 st | Ägg | |
600 g | Potatis Fast | |
0,5 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
0,5 dl | Grötris | |
1 kg | Vitkål | |
1,5 tsk | Salt | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 msk | Majsstärkelse | |
1 dl | Standardmjölk | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
Rårörda lingon | ||
2 msk | Strösocker | |
2 dl | Lingon |
Koka vitkålen i saltat vatten och plocka upp bladen i takt med att de blivit mjuka. Koka riset försiktigt med vatten, mjölk och salt under lock i ca 25 minuter, rör om i botten då och då.
Blanda färsen med lök, ris, ägg, mjölk och kryddor. Lägg upp vitkålsbladen och skär eventuellt bort en bit av det grövsta av stocken i mitten. Fördela färsen på åtta blad och rulla till dolmar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över honung, smör och 2 dl vatten. Grädda i ugn i 200 grader i ca 20 minuter, sänk värmen till 175 grader, täck dolmarna med folie och grädda dem i 15–20 minuter till.
Häll av skysåsen, red av med majsena och slå på såsen igen över dolmarna. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.
Rårörda lingon: Blanda lingon och socker och krossa dem med en ballongvisp. Rör tills sockret är smält.
Bild:
Stefan Wettainen
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria