Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 1 tsk | Sambal Oelek | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| Pulled chicken | ||
| 1 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 3 msk | Japansk soja | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 1 msk | Vatten | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 600 g | Kycklingklubba Fryst | |
| Tillbehör | ||
| 75 g | Sugarsnaps | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 4 st | Pitabröd | |
| 40 g | Sötmandel Naturell | |
| 30 g | Färsk bladspenat | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Pulled chicken: Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba.
Skala och riv vitlök och blanda med soja, olja, honung, balsamvinäger, spiskummin, paprikapulver, vatten och tomatpuré. Slå marinaden över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 40-45 min.
Sås: Blanda yoghurt med sambal oelek och honung och smaka av med lite salt.
Tillbehör: Skölj sugarsnaps, gurka och spenat. Strimla sugarsnapsen och tärna gurkan smått.
Pulled chicken: Ta ut kycklingen ur ugnen och ta bort skinnet. Dra loss allt kycklingkött från benen med hjälp av en gaffel direkt i formen. Släng benen. Blanda om köttet ordentligt med marinaden och strö över hackade mandlar.
Värm pitabröden i ugnen strax innan servering.
Fyll pitabröden med pulled chicken, grönsaker och toppa med yoghurtsås.
Näringsvärde: 591 kcal. 32 g protein, 30 g fett, 47 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

179,75 kr /kg

44,50 kr /kg

45,95 kr /kg

246,33 kr /kg

62,78 kr /kg

47,81 kr /kg

185,00 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

111,90 kr /kg

29,17 kr /kg

131,90 kr /l

217,27 kr /kg

296,67 kr /l

31,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

30,50 kr

119,75 kr /kg


