Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Chèvrebakad lax på spenatbädd | ||
| 500 g | Laxfilé | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Salt | |
| 400 g | Färsk bladspenat | |
| 1 krm | Vitpeppar Malen | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 100 g | Getost, Chevre | |
| 2 msk | Vitvinsvinäger | |
| Till servering | ||
| 250 g | Basmatiris | |
| Tomat- och bönsallad | ||
| 1 st | Rödlök | |
| 350 g | Kidneybönor | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Vinäger | |
| 2 st | Kvisttomater | |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka ris, couscous, eller det matgryn du nu valt, enligt förpackningens instruktioner.
Lax på spenatbädd: Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten. Lägg den tinade spenat i botten och häll över grädde och vinäger.
Placera laxen på spenaten och strö över salt och vitpeppar.
Smula chèvreosten ovanpå laxen och baka allt i ugn i ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är genomstekt.
Tomat- och bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i sil eller durkslag.
Skölj tomaterna och skär i bitar. Skala och hacka löken.
Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Servera laxen med tomat- och bönsallad samt det gryn ni har valt till.

172,50 kr /kg

7 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

93,17 kr /l

35,95 kr

30,00 kr /kg

84,78 kr /kg

75,90 kr /l

75,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

29,17 kr /kg

665,56 kr /kg

139,80 kr /l

59,95 kr
