Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 msk | Vatten | |
1 st | Taco Kryddmix | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
400 g | Nötfärs | |
100 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
170 g | Grön Jalapeno, (0,5 dl) | |
150 g | Riven Texmexost, (3 dl) | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
2 st | Vanliga Tomater | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
50 g | Riven Parmesanost |
Slå på ugnen på 225 grader.
Blanda smör, mjöl och riven parmesan i en bunke. Tillsätt vatten och se till att allt är väl blandat.
Tryck ut i en ugnsfast pajform och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Stek köttfärsen i stekpanna och tillsätt kryddmixen. Tillsätt ej vatten, köttfärsen skall vara torr.
Bred ut köttfärsen i det förgräddade pajskalet.
Hacka två tomater samt grön Jalapeño fint, blanda och bred ut över köttfärsen. För mindre sting, minska mängden Jalapeño.
Blanda Creme Fraiche, Matlagningsgrädde, vitpeppar och riven ost i en bunke och fördela över pajen.
Grädda i 225 grader i 20 minuter. Servera gärna med grönsallad, salsa och gräddfil.
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla