Gå vidare till huvudinnehåll
Meatloaf med bacon och krämig gurksallad
Hemmakock

Meatloaf med bacon och krämig gurksallad

1 t 30 minEnkelt
351,00 kr
4 portioner 45,71 kr per portion
CA 20 MIN + 60 MIN I UGN

Köttfärslimpa
1 mskDijonsenap
2 stÄgg
1 stGul lök
1 tskSalt
1 dlStandardmjölk
1 stBacon Skivat
1 tskPaprikakrydda
500 gBlandfärs
1 stÄpplen
2 krmSvartpeppar
0,5 dlStröbröd
Potatis med dragon
400 gPotatis
2 mskOlivolja, Extra Virgin
1 stFransk dragon
Krämig gurksallad
1 stBladpersilja - färsk
1 stGurka
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser utom baconet till köttfärslimpan.

2

Lägg ut baconskivorna på plastfilm, forma färsen till en limpa på baconet och vik ihop skivorna. Lägg den i ugnsfast form, ta bort plasten och baka i ugn ca 60 min.

3

Koka potatisen mjuk och stöt den grovt med olja och dragon. Smaka av med salt och peppar.

4

Skala gurkan, ta bort kärnhuset, skär i cm-stora tärningar, blanda med yoghurt och persilja. Salta och peppra

5

Skiva köttfärslimpan i ca 2 cm tjocka skivor och servera med gurksalladen och potatisen.