Gå vidare till huvudinnehåll
Lättrimmad kokt torsk med äggsås från Pluras Husman
Hemmakock

Lättrimmad kokt torsk med äggsås från Pluras Husman

2 tEnkelt
628,75 kr
4 portioner 120,62 kr per portion
Torsk kan avnjutas på många sätt, stekt, kokt, med smält smör och pepparrot, ja det finns oändliga variationer. Kär fisk har många tillbehör skulle man kunna säga. Den här varianten är lite gammaldags och bör lyftas fram, tycker jag.

Rimmad torsk
1,5 kgTorskrygg
1,5 lVatten
2 mskSalt
Äggsås
0,5 dlVispgrädde
2 mskExtra Fint Vetemjöl
2 stÄgg
2 mskSmör
1 dlDill - färsk
1 dlPersilja
Instruktioner
1

Blanda 1 dl salt med det kalla vattnet, lägg ner torsken och låt stå i kylen i en timme. Koka upp 2 liter vatten med 2 msk salt, när vattnet kokar lägger man i torsken. När vattnet åter kokar upp lyfter man kastrullen från värmen och låter den stå med lock på i 5–7 min. Lyft upp fisken och låt den rinna av. Häll 4 dl av fiskspadet i en kastrull tillsammans med grädden, värm upp och vispa i beurre manié (en kula av smör och mjöl) och red på det sättet såsen. Sjud försiktigt under några minuters omrörning och tillsätt sedan äggen och det kryddgröna. Placera fisken på tallrik och häll på äggsåsen, servera kokt potatis till.