Gå vidare till huvudinnehåll
Kolja med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor
Hemmakock

Kolja med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor

30 minEnkelt
384,10 kr
4 portioner 46,87 kr per portion
Kolja med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor

0,5 stPersilja - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stFiskbuljong
1 krmVitpeppar
2 dlStandardmjölk
900 gPotatis Fast
1 dlVatten
4 stÄgg
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
600 gKoljafile
400 gGröna Ärtor Frysta
Instruktioner
1

Koka potatis.

2

Koka 4 ägg medelhårda.

3

Skär koljan i portionsbitar. Strö på salt.

4

Smält smör i en vid panna med höga kanter. Rör ned vetemjöl till en slät redning. Rör sedan ned mjölk, lite i taget. Vispa ner vatten och creme fraiche. Tillsätt fiskbuljong och vitpeppar. Koka upp. Såsen bör vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska.

5

Lägg ner fisken i såsen. Sänk värmen och låt allt skjuda på svag värme i ca 6-8 min eller tills fisken är klar. Späd ev med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.

6

Häll upp ärtor i en skål. Slå över hett vatten från vattenkokaren och häll av vattnet när ärtorna har tinat.

7

Skala äggen och grovhacka eller mosa med gaffel. Finhacka persilja. Strö ägg och persilja i pannan.

8

Servera direkt med kokt potatis med ärtor.