Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Biffar | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Citron | |
800 g | Kikärtor | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 dl | Rågmjöl | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Garam Masala | |
Ris | ||
4 dl | Ris | |
Grönsaker | ||
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Olivolja | |
300 g | Morötter | |
2 msk | Färsk timjan | |
1 msk | Honung |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på paketet.
Skölj kikärtorna under kallt vatten. Mixa kikärtorna tillsammans med lök, vitlöksklyftor, ägg, olja, citronsaft, salt, garam masala, rågmjöl och svartpeppar. Forma 10- 12 små biffar och lägg på en oljad plåt eller använd bakplåtspapper.
Skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Dela fänkålen i stora bitar och lägg alltsammans på plåten bland biffarna. Skär citronen i skivor och lägg över grönsakerna. Repa över timjan och ringla över honung och olja. Salta och peppra efter smak.
Sätt in biffar och grönsaker i ugnen ca 20 min.
Blanda yoghurt med salt och peppar och servera till biffar och grönsaker.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel