Gå vidare till huvudinnehåll
Kikärtsbiffar med citrongrillad fänkål

Kikärtsbiffar med citrongrillad fänkål

40 minEnkelt
372,85 kr
4 portioner 29,70 kr per portion
Kikärtsbiffar med citrongrillad fänkål

Sås
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
Biffar
1 mskOlivolja
0,5 stCitron
800 gKikärtor
2 klyftaVitlök Färsk
0,5 dlRågmjöl
1 krmSvartpeppar
1 tskSalt
1 stÄgg
0,5 stGul lök
1 mskGaram Masala
Ris
4 dlRis
Grönsaker
1 stCitron
1 krmSalt
1 stFänkål Färsk
1 krmSvartpeppar
1 tskOlivolja
300 gMorötter
2 mskFärsk timjan
1 mskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på paketet.

2

Skölj kikärtorna under kallt vatten. Mixa kikärtorna tillsammans med lök, vitlöksklyftor, ägg, olja, citronsaft, salt, garam masala, rågmjöl och svartpeppar. Forma 10- 12 små biffar och lägg på en oljad plåt eller använd bakplåtspapper.

3

Skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden. Dela fänkålen i stora bitar och lägg alltsammans på plåten bland biffarna. Skär citronen i skivor och lägg över grönsakerna. Repa över timjan och ringla över honung och olja. Salta och peppra efter smak.

4

Sätt in biffar och grönsaker i ugnen ca 20 min.

5

Blanda yoghurt med salt och peppar och servera till biffar och grönsaker.