Gå vidare till huvudinnehåll
Svamp- och Paprikakyckling
Hemmakock

Svamp- och Paprikakyckling

30 minEnkelt
468,25 kr
4 portioner67,45 kr per portion
Svamp- och Paprikakyckling

2 dlHönsbuljong
2 klyftaVitlök
1 mskSmör
200 gFärska champinjoner
1 mskMajsstärkelse
1 dlBasilika - färsk
1 stGul Paprika
1 mskBalsamvinäger
2 dlVispgrädde
600 gKycklingfile
Instruktioner
1

Skär kycklingen i bitar. Ansa och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet i ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Rör ner paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja. Servera med pasta eller ris.