Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Laxfilé | |
25 g | Pinjenötter | |
240 g | Rödbetor Färsk | |
20 g | Honung Flytande | |
50 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
120 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
60 g | Palsternacka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Getost, Chevre | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Sötpotatis |
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och tärna rotfrukter och lägg i ugnsfast form. Ringla över lite olja samt salta och peppra. Blanda runt och stoppa in i ugnen.
Tärna lax. Lägg sedan den i formen tillsammans med rotfrukterna när de har varit i ugnen 10 min. Ringla gärna över lite olja på laxen och salta efter smak. Tillagas allt ytterligare ca 10 min beroende på tärningarnas storlek.
Torrosta pinjenötterna i stekpanna på hög värme tills de får lätt färg. Akta så att de inte bränns vid.
Blanda chèvrecrème genom att avlägsna kanterna och mixa med en klick yoghurt. Desto mer yoghurt, desto lösare crème. Smaksätt med honung och lite salt.
Häll pytten på tallrikar, toppa med crème och pinjenötter.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria