Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Flingsalt | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
3 msk | Honung Flytande | |
3 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök | |
0,25 tsk | Svartpeppar | |
3 st | Kycklingfile |
Smula ner 2 tsk milt grovt salt (från Maldon) i en liten skål. Blanda med 0,5 - 1 tsk chiliflingor, lite svartpeppar ur kvarn, 2 skalade finhackade vitlöksklyftor, 3 msk flytande honung och dessumtom 3 cm färsk, skalad ingefära i små, små kuber. Pensla 3-4 filéer (med baksidan av en tesked) runt om med blandningen.
Värm ugnen till 200 grader. Bryn de kryddade filéerna, två i taget, i 1-2 msk olivolja i en ganska varm stekpanna. Stek filéerna 2 min på var sida. Flytta sedan raskt över till ugnsform. Sätt in den i ugnen i 13-14 min.
Servera med ris.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria