Ostpaj med medelhavsgrönsaker
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Ostpaj med medelhavsgrönsaker

50 minEnkelt
206,65 kr
8 portioner9,65 kr per portion
Det här är en paj man blir glad av, både vad det gäller smak och utseende. Zucchinin är som ett litet konstverk på pajen och under samsas smakerna av Västerbottenost, cocktailtomater och kajennpeppar. Måste provas!

Pajdeg
125 gMat & Bak Smör
2,5 dlVetemjöl
2 mskVatten
0,5 dlSesamfrö
0,5 tskSalt Fint
Fyllning
125 gKörsbärstomater
0,5 tskCayennepeppar
3 stÄgg
2 dlStandardmjölk
150 gRiven Västerbottensost, (3 dl)
0,5 stZucchini
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°.

2

Pajdegen: Tärna smöret. Nyp ihop ingredienserna till degen med fingrarna. Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel.

3

Förgrädda pajskalet i 10 min.

4

Fyllning: Halvera cocktailtomaterna. Fördela den rivna osten och tomaterna i pajskalet.

5

Vispa ihop ägg, mjölk, cayennepeppar och salt. Häll smeten över ost och tomater och grädda mitt i ugnen 20 min.

6

Hyvla långa remsor av zucchinin och dekorera pajen med. Grädda ytterligare 5 min.

Bild:

Nurlan Emir