Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1,5 msk | Japansk soja | |
| 2 msk | Kalvfond Buljong | |
| 1 st | Gul lök | |
| 8 dl | Vatten | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Köp hem | ||
| 250 g | Lasagneplattor | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 dl | Smetana | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 400 g | Pastasås Basilika | |
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Lägg ner färsen och stek den krispig.
Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ca 1 minut under omrörning.
Tillsätt pastasås, soja, fond och vatten och låt soppan koka upp.
Bryt lasagneplattor i mindre bitar (eller använd en valfri pastasort) och tillsätt till soppan. Låt soppan sjuda på medelvärme i ca 10 min eller tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar.
Ta av soppan från värmen och tillsätt rikligt med riven parmesanost.
Häll upp soppan i skålar, i termos eller i matlådor.
Vid servering: Toppa den varma soppan med en klick smetana och extra riven parmesanost.
Bild:
Susanna Blåvarg

19,67 kr /kg

83,80 kr /kg

153,00 kr /kg

137,50 kr /l

453,00 kr /kg

57,38 kr /kg

159,67 kr /l

230,56 kr /l

696,51 kr /kg

89,75 kr /kg

217,27 kr /kg

87,60 kr /kg

1 Olivolja Spansk Extra Virgin EKO
129,90 kr /l