Wontons med fläsk i sojavinägrett
Jimmy Guo

Wontons med fläsk i sojavinägrett

20 minEnkelt
381,50 kr
4 portioner33,17 kr per portion
Ingefäran och fläskköttet är några av det kinesiska kökets bästa kompisar. Tillsammans utgör de en spännande harmoni där de berikar varandra. I det här receptet används fryst wontondeg, chinkiangvinäger samt Jimmys hemgjorda chiliolja. Se recept på chiliolja här

Wontons
0,75 tskFlingsalt
1 krmVitpeppar Malen
0,5 dlVatten
200 gWonton Dumplingsdeg
2 tskSesamolja
300 gFläskfärs
40 gSalladslök
1,5 mskJapansk soja
1 tskFärsk ingefära
2 tskStrösocker
Topping
20 gSalladslök
0,5 stKoriander - färsk
2 tskSesamfrö
Sojavinägrett
1 tskFärsk ingefära
2 tskStrösocker
3 mskVinäger
1 klyftaVitlök Vanlig
4 mskJapansk soja
2 tskSesamfrö
3 mskChiliolja
Instruktioner
1

Wontons: Ta ut wontondegarken och låt dem tina i rumstemperatur.

2

Finhacka salladslök, skala och riv ingefära. Blanda ihop med fläskfärsen i en bunke och tillsätt soja, vitpeppar, sesamolja, strösocker och salt. Rör om ordentligt i ca 3 minuter, tills färsen känns homogen.

3

Fukta kanterna på wontondegarket med lite vatten och fyll med ca 1 tsk fyllning. Vik ihop på valfritt sätt men se till så att de sluter tätt och att det inte finns några luftbubblor. Lägg på en mjölad bricka. Gör likadant med alla wontonark.

4

Koka upp en stor kastrull med vatten.

5

Sojavinägrett: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop med övriga ingredienser i en skål.

6

Wontons: Koka wontonsen i ca 3-4 minuter. Rör om försiktigt så att de inte fastnar i botten på kastrullen eller i varandra.

7

Dela upp i wontons i portionsskålar eller lägg upp på ett stort fat. Ringla sojavinägretten över. Toppa med finhackad salladslök, koriander och sesamfrön.

Bild:

Simon Bajada