Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 100 g | Gorgonzola | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 50 g | Grana Padano | |
| 1 msk | Smör | |
| 200 g | Broccoli Färsk | |
| 250 g | Pappardelle | |
| 2 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Skär broccolin i små buketter. Blanchera broccolibuketterna: förväll dem snabbt i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad.
Koka pastan i saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en panna salta och peppra den förvällda broccolin och stek den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i hälften av oljan. Ställ åt sidan.
Värm resten av oljan med 1 msk smör och smält gorgonzolan i den.
Blanda den väl avrunna pastan med gorgonzolasåsen och parmesanost.
Fördela pastan på fyra varma djupa tallrikar och toppa med broccolibuketterna. Servera genast.

245,24 kr /kg

317,50 kr /kg

67,80 kr /kg

83,90 kr /kg

34,50 kr

72,50 kr

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
126,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg