Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök | |
200 g | Morötter | |
1 st | Kålrabbi | |
390 g | Kikärtor | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
100 g | Gul lök | |
150 g | Sugarsnaps | |
300 g | Cashewnötter Naturella | |
1 tsk | Curry | |
250 g | Broccoli | |
250 g | Äggnudlar | |
1 msk | Kinesisk soja |
Mixa 150 g cashewnötter med kokosmjölken, 1 dl vatten, soja, curry, ingefära, sambal oelek, honung och salt.
Koka nudlarna.
Torrosta resten av cashewnötterna i 3 min i en het traktörpanna.
Hacka löken och hetta upp olja i en gryta. Pressa i vitlöken samt tillsätt löken, kikärtorna och de rostade cashewnötterna. Fräs på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt cashewnötssåsen och låt sjuda på svag värme i 10-15 min.
Skala och skär morötterna och kålrabbin i 1 cm tunna stavar. Skölj sugarsnapsen. Ansa och skär broccolin.
Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs broccolin, morötterna, kålrabbin och sugarsnapsen på medelhög värme i 5 min. Tillsätt salt och svartpeppar.
Pressa lime i grytan och servera den med nudlarna och grönsakerna.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge