Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Apelsinbakad tofu med ingefära | ||
0,5 dl | Japansk soja | |
1 st | Apelsin | |
20 g | Färsk ingefära | |
250 g | Tofu | |
1 klyfta | Vitlök | |
1,5 msk | Risvinäger | |
1 tsk | Honung | |
Rostade rotfrukter | ||
200 g | Rödbetor | |
200 g | Morötter | |
1 msk | Olivolja | |
100 g | Palsternacka | |
1 msk | Rosmarin - torkad |
Skala ingefära ca 2-3 cm färdig och vitlök och riv fint. Blanda med soja, risvinäger och honung. Tvätta apelsinen och riv ner skalet. Tillsätt saften. Rör om tills honungen har löst sig.
Skär tofun i halvcentimetertjocka skivor och lägg i en liten ugnsfast form. Skeda över såsen. Baka i ugnen i 200 grader i cirka 30–40 minuter eller tills tofun fått lite färg och blivit aningen fastare.
Skala och skär rotfrukterna i klyftor, lägg i en långpanna, ringla över olivolja, salt och rosmarin. Ställ in i ugnen när tofun varit inne halva tiden.
På din tallrik Handfast-minus: Servera 1 handflata tofu, 2 knytnävar rotfrukter och 1 knytnäve blandad grönsallad. Handfast: Servera 1 handflata tofu, 3 knytnävar rotfrukter och 1 knytnäve blandad grönsallad.
Bild:
Itrim
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel