Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Cayennepeppar | |
340 g | Majskorn | |
500 g | Blandfärs | |
150 g | Citron | |
3 st | Vanliga Tomater | |
3 dl | Gräddfil | |
65 g | Salladsmix | |
2 msk | Paprikakrydda | |
8 st | Tortilla | |
1 st | Krasse | |
4 msk | Olivolja | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 st | Rödlök | |
400 g | Kikärtor |
Skölj salladen och låt den rinna av. Hacka 3 tomater och 1 rödlök. Lägg upp i varsin skål.
Gör hummus: Skölj en burk kikärtor med kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Mixa kikärtorna med olivoljan, pressade vitlöksklyftor, spiskummin, 3/4 krm cayennepeppar, 2 krm paprikapulver och saften från 1/2 citron, med en stavmixer.
Klipp smörgåskrassen och blanda med salladen i en skål. Smält 1 msk smör i en stekpanna och bryn köttfärsen på medelvärme i 5 min. Krydda med 1 1/2 msk paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. -Lägg upp på ett fat. Torka ur pannan och värm tortilla-bröden en kort stund, ett i taget, de ska inte bli knapriga. Servera tortillasen med alla tillbehör.
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria