Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
tillbehör | ||
10 st | Potatis | |
150 g | Citron | |
Fisk | ||
5 dl | Ströbröd | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Vitpeppar | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Torskfilé Fryst | |
Spenatsås | ||
50 g | Smör | |
1 tsk | Vitpeppar | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Strösocker, (1 dl enligt ursprungsreceptet) | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
5 msk | Vetemjöl | |
375 g | Spenat Hackad Fryst |
Gör fisken så här: Vispa två ägg i en bunke. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vänd fisken först i mjölet och sen i ägget och tillsist i ströbrödet. Genom att vända fisken först i mjölet innan den vänds i ägget och i ströbrödet så blir paneringen hårdare och ramlar inte bort lika lätt när man steker. Och panering är ju så mumisgt! Sen är det bara att steka fisken lite på varje sida tills den fått färg. Använd mycket smör i stekpannan. Det ger godare smak och paneringen får en gyllenbrun färg ?? Krydda med salt och vitpeppar.
Gör så här med såsen: Smält smöret i en kastrull. Sänk värmen till hälften ungefär och vispa i mjölet med en visp. Rör sedan ner mjölken och vispa hela tiden. Konsistensen ska nu vara lite lösare än gröt. Rör nu ner den frysta spenaten, sockret och krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp sen är den färdig att servera. Vill man ha en lösare sås är det bara att blanda i mera mjölk.
Servera med kokt potatis och citron. Smaklig måltid!!!
Bild:
Emma
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla