Gå vidare till huvudinnehåll
Ströbrödspanerad fisk med spenatsås
Hemmakock

Ströbrödspanerad fisk med spenatsås

20 minEnkelt
294,65 kr
4 portioner 43,27 kr per portion
Det här är en barnsligt god fiskrätt!

tillbehör
10 stPotatis
150 gCitron
Fisk
5 dlStröbröd
5 dlVetemjöl
0,5 tskVitpeppar
2 stÄgg
1 tskSalt
500 gTorskfilé Fryst
Spenatsås
50 gSmör
1 tskVitpeppar
1 tskSalt
1 tskStrösocker, (1 dl enligt ursprungsreceptet)
2,5 dlStandardmjölk
5 mskVetemjöl
375 gSpenat Hackad Fryst
Instruktioner
1

Gör fisken så här: Vispa två ägg i en bunke. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vänd fisken först i mjölet och sen i ägget och tillsist i ströbrödet. Genom att vända fisken först i mjölet innan den vänds i ägget och i ströbrödet så blir paneringen hårdare och ramlar inte bort lika lätt när man steker. Och panering är ju så mumisgt! Sen är det bara att steka fisken lite på varje sida tills den fått färg. Använd mycket smör i stekpannan. Det ger godare smak och paneringen får en gyllenbrun färg ?? Krydda med salt och vitpeppar.

2

Gör så här med såsen: Smält smöret i en kastrull. Sänk värmen till hälften ungefär och vispa i mjölet med en visp. Rör sedan ner mjölken och vispa hela tiden. Konsistensen ska nu vara lite lösare än gröt. Rör nu ner den frysta spenaten, sockret och krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp sen är den färdig att servera. Vill man ha en lösare sås är det bara att blanda i mera mjölk.

Servera med kokt potatis och citron. Smaklig måltid!!!

Bild:

Emma