Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Parmesankräm | ||
| 1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Parmesanost | |
| 0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| Kött | ||
| 450 g | Kalventrecote | |
| Bulgursallad | ||
| 0,5 dl | Persilja - färsk | |
| 0,5 dl | Basilika - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 5 dl | Vatten | |
| 2 dl | Hel Bulgur | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Citron | |
| 400 g | Kronärtskockshjärtan | |
| 0,5 st | Hönsbuljong | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Örtolja | ||
| 1 msk | Fransk dragon | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Persilja - färsk | |
Örtoljan: Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan.
Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.
Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med buljong och salt. Skär kronärtskockshjärtan i två delar. Hacka vitlök och persilja. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.
Skär köttet i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla köttet på hög värme i 1 minut på varje sida tills det får fin färg. Flytta köttet åt sidan och grilla vidare i ca 2 minuter.
Pensla köttet med örtoljan när det kommer från grillen. Servera köttet med parmesankräm och bulgursalladen.
Näringsvärde: Kalorier: 493 kcal, Kolhydrater: 26,7 g, Protein: 34,4 g, Fett: 27,3 g
Bild:
Emma Mattsson

69,90 kr /l

473,00 kr /kg

3 Utvald Kalventrecote ca 210g
519,05 kr /kg

21,95 kr /st

179,67 kr /kg

35,95 kr /kg

54,24 kr /kg

94,74 kr /kg

3,99 kr /l

1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
34,95 kr /st

21,95 kr /st

34,50 kr

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l