Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,25 st | Rosmarin - färsk | |
| 1 st | Gul lök | |
| 300 g | Fläskfärs | |
| 400 g | Passerade Tomater | |
| 100 g | Kycklinglever | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 300 g | Kalvfärs | |
| 1 st | Morötter | |
| 1 st | Rotselleri | |
| 0,5 st | Muskot Hel | |
| 3 dl | Rött vin | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 180 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
Värm upp en stekpanna och fräs pancetta, lever och vitlök. Häll över i en gryta.
Stek löken, fläskfärsen och kalvfärsen, ev. i lite smör om det riskerar att fastna. Rör om då och då och häll över i grytan när allt köttet fått färg.
Riv i morot och selleri. Häll i vinet och tomaterna
Krydda med muskot, rosmarin parmesanost.
Nu ska grytan puttra, gärna upp till tre-fyra timmar. Den här rätten blir minst lika bra dagen efter då den har ”satt sig” ännu mer.
Koka pastan, häll av vattnet och rör ner all pasta i såsen.
Servera med nykokt tagliatelle (gärna färsk) och riven ost (gärna parmigiano reggiano).
Bild:
Mårten Levin

34,95 kr /st

19,67 kr /kg

95,90 kr /kg

39,74 kr /kg

73,00 kr /kg

473,00 kr /kg

177,38 kr /kg

13,95 kr /kg

53,90 kr /kg

1 150,00 kr /kg

97,27 kr /l

217,27 kr /kg

143,87 kr /kg