Luigis fläskskivor i gräddsås
Mari Bergman

Luigis fläskskivor i gräddsås

30 minEnkelt
359,20 kr
4 portioner50,75 kr per portion
Goda och snabblagade fläskkotletter i gräddig sås och potatis. Blir snabbt en favorit!

Tillbehör
1 mskVinäger
150 gSockerärta Färsk
2 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVanliga Tomater
Kött
2 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1,5 dlVispgrädde
800 gFläskkotlett
1 mskMat & Bak Smör
0,5 mskKalvfond Buljong
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna tunt. Skölj och skär sockerärtorna på längden. Fördela tomaterna på ett fat och lägg sockerärtorna över. Ringla över lite olja och vinäger och en nypa salt och svartpeppar.

3

Fläskkotletter: Skär fläskkotletten i skivor (ta inte bort fettet). Skala och finhacka vitlöken. Gnid in kotletterna med vitlöken. Krydda med en nypa salt och peppar på båda sidor.

4

Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek kotletterna på båda sidor tills de har fått fin färg. Slå på grädde och köttfond och låt det koka ihop några minuter.

Servera fläskkotletterna med kokt eller pressad potatis och tomat- och sockerärtssalladen.

Näringsvärde: Kcal: 629 Fett: 32 g Protein: 46 g Kolhydrater: 37 g

Bild:

Linnea Swärd