Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
28 g | Taco Kryddmix Original, (1 paket) | |
100 g | Riven Texmexost, (2 dl) | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 dl | Vatten | |
320 g | Tortilla, (1 paket) | |
300 g | Mango, (1 st) | |
1 st | Rödlök | |
3 dl | Gräddfil, (1 paket) | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Chunky Salsa | |
240 g | Belugalinser, (3 dl) | |
3 st | Avokado | |
0,5 dl | Rapsolja | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Röd Paprika | |
200 g | Majskorn, (2 dl) |
Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs i ordning.
Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.
Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.
Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill