Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Kycklingfile | |
2 st | Lime | |
1,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Råsocker Strö | |
1 dl | Riven kokos | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 st | Koriander - färsk | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt |
Gör en marinad på finhackad chili, burk kokosmjölk, salt, peppar, limesaft, rivet limeskal och råsocker.
Skär kycklingfilén i kuber om 3x3 cm, lägg dem i marinaden och låt ligga i så länge som möjligt - gärna över natten i kylskåp. Blötlägg spett.
Ta upp dem och trä dem på spetten. Hacka koriander fint, blanda med kokosflingor och lägg på ett fat. Rulla kycklingspetten i kokosblandningen.
Grilla dem i ugnen i 180° i cirka 15-20 minuter beroende på storlek. Vänd gärna spetten efter halva tiden.
Servera gärna med "Kall mangosås med chili".
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt