Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingkuber med lime- och kokostäcke
Hemmakock

Kycklingkuber med lime- och kokostäcke

40 minEnkelt
324,15 kr
4 portioner 30,77 kr per portion
Elle Mat & Vin

4 stKycklingfile
2 stLime
1,5 stChilipeppar Röd
1 tskRåsocker Strö
1 dlRiven kokos
400 mlKokosmjölk
1 stKoriander - färsk
0,5 tskSvartpeppar
1 tskSalt
Instruktioner
1

Gör en marinad på finhackad chili, burk kokosmjölk, salt, peppar, limesaft, rivet limeskal och råsocker.

Skär kycklingfilén i kuber om 3x3 cm, lägg dem i marinaden och låt ligga i så länge som möjligt - gärna över natten i kylskåp. Blötlägg spett.

Ta upp dem och trä dem på spetten. Hacka koriander fint, blanda med kokosflingor och lägg på ett fat. Rulla kycklingspetten i kokosblandningen.

Grilla dem i ugnen i 180° i cirka 15-20 minuter beroende på storlek. Vänd gärna spetten efter halva tiden.

Servera gärna med "Kall mangosås med chili".