Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
10 st | Potatis Fast | |
500 g | Blandfärs | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Äpplen | |
2 msk | Ströbröd | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 msk | Flytande Smör och Margarin |
Sätt ugnen på 250ºC. Skär potatisen med skal (väl rengjord) i klyftor och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja och salt. Ställ in mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden. Färsbiffar: Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla ca 10 minuter. Blanda färsen med salt. Rör ner ströbrödsblandningen, ägg och kardemumma. Forma färsen till 8 avlånga biffar (för 4 port). Stek dem runtom i matfettet 5-10 minuter. Äppleyoghurt: Dela, kärna ur och riv äpplet grovt, blanda det med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis och äppelyoghurt.
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1