Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Purjolök | |
2 krm | Muskot Malen | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Persilja - fryst | |
125 g | Cottage cheese Naturell | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Strösocker | |
1 msk | Rapsolja | |
2 tsk | Dijonsenap | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
1 st | Kidneybönor | |
1 dl | Ströbröd |
Skölj 1 burk kidneybönor, lägg dem i en bunke och mixa dem med en stavmixer. Blanda i 1 ägg. Hacka 10 cm purjolök och 0,5 dl persilja fint och blanda ned det och 125 g keso i bönorna. Smaksätt med 2 tsk senap, 2 krm riven muskotnöt, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk peppar och 1 tsk strösocker. Tillsätt 1 dl ströbröd, rör om och låt svälla i 5 minuter. Det är tillräckligt med tid för att sätta sig ned och göra en minimeditation eller bara andas lite. Forma smeten till biffar och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida. Klart.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria