Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Räkspett | ||
| 170 g | Handskalade Räkor | |
| 1 st | Lime | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 10 st | Grillpinnar | |
| 0,5 st | Vitlök Vanlig | |
| Soppa | ||
| 1,5 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Lime | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 3 dl | Yoghurt Naturell | |
| 1 st | Gurka | |
| 0,3 st | Mynta - färsk | |
| 3 krm | Flingsalt | |
Soppa: Skala och tärna gurkan.
Lägg den tärnade gurkan, kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta i en blender och mixa till en slät soppa. Smaka av med limesaft, flingsalt och peppar.
Ställ in soppan i kylen och låt den bli riktigt kall.
Räkspett: Häll av laken från räkorna och blanda räkorna med pressad vitlök, limesaft och limeskal i en bunke.
Skala och tärna gurkan. Blanda ner gurkan i skålen med räkor och låt allt stå i kylen tills servering.
Servering: Varva gurka och räkor på spetten.
Häll upp soppan i glas och servera med räkspetten.
Styling: Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir

373,53 kr /kg

52,66 kr /kg

66,48 kr /kg

0,13 kr /st

75,80 kr /l

28,95 kr /kg

269,50 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

158,53 kr /kg