Gå vidare till huvudinnehåll
Färsbiff i panna
Hemmakock

Färsbiff i panna

30 minEnkelt
248,65 kr
4 portioner 30,21 kr per portion
Goda färsbiffar med en smakrik gräddsås, serverad med kokt potatis. Bjud gärna på ingonsylt och inlagd gurka som tillbehör. Då blir det nästan som "farmors söndagsmiddag".

3 dlMatlagningsgrädde
65 gSalladsmix
1 mskKinesisk soja
1 dlMellanmjölk
1 mskFlytande Smör
1 tskÖrtsalt
1 krmSvartpeppar
500 gNötfärs
1 kgPotatis Fast
1,5 mskPotatismjöl
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten, ca 30 min. Dela potatisen om de är riktigt stora.

2

Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.

3

Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen i pannan till en stor biff som täcker hela. Stek ca 4-5 min.

4

Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ytterligare ca 4-5 min.

5

Ta upp biffarna ur pannan och skölj ur den. Häll i grädde och soja i stekpannan, rör om. lägg tillbaka biffarna och låt dem småputtra i såsen 3-4 minuter.

6

Servera med kokt potatis, sallad. Och gärna lite lingonsylt och inlagd gurka.