Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Getost, Chevre | |
14 st | Torkade Fikon | |
4 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
30 g | Ruccolasallat | |
1 st | Filodeg | |
2 st | Fikon Färska | |
2 dl | Standardmjölk | |
3 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Lägg fikonen i blöt i ca 10 min.
Blanda ihop äggen med mjölken och krydda med en nypa salt och peppar.
Häll av vattnet från fikonen och skär ner dem i grova bitar. Blanda ihop fikonen med getost och spenat i en skål.
Klipp filodegen i rutor lagom stora att klä insidan på 12 st stora muffinsformar med. Du behöver 36 st ark.
Pensla varje ark med lite smält smör och lägg sedan 3 st ark i varje muffinsform.
Fördela getoströran jämt i varje form och häll lite äggstanning över så att det precis täcker. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 min.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria