Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzasås | ||
1 krm | Cayennepeppar | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 msk | Basilika - fryst | |
1 krm | Basilika - torkad | |
390 g | Passerade Tomater, (2 dl) | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Torkad oregano | |
Pizzabotten | ||
1 msk | Citron | |
1 krm | Torkad oregano | |
1 krm | Basilika - torkad | |
3 msk | Linfrön Krossade | |
1,5 dl | Rismjöl | |
3 msk | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Blomkål | |
Topping | ||
1 st | Lök | |
70 g | Färska champinjoner, (2 dl) | |
75 g | Körsbärstomater, (1 dl) | |
2 dl | Havregurt naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pizzabotten: Krossa linfrö och lägg i vatten så att det tjocknar och kan ersätta ägg.
Mixa blomkålen i matberedaren så den får samma konsistens som ris. Stek med vatten i ca 5 minuter. Sila bort så mycket vatten det går.
Mixa alla ingredienser i en bunke. Lägg i mer vatten eller mjöl om det behövs för att nå den bästa konsistensen som ska likna "vanlig" pizzadeg.
Forma en pizza på bakplåtspapper och grädda i ca 25 min tills degen är guldfärgad. Lägg på topping och grädda i ytterligare 10 min.
Pizzasås: Mixa ihop alla ingredienser och sprid på pizzan.
Topping: Tärna och skiva alla ingredienser. Toppa med havreyoghurt alternativt Imat fraiche.
Bild:
rawness.se
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria