Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskgratäng med tomat och spenat

Fiskgratäng med tomat och spenat

45 minEnkelt
248,70 kr
4 portioner 41,50 kr per portion
Fiskgratäng med tomat och spenat

250 gFryst Bladspenat
2 krmSvartpeppar
1 mskHonung Flytande
4 dlFullkornsris
1 mskRapsolja
2 stVanliga Tomater
600 gSejfile Fryst
0,75 dlStandardmjölk
125 gFärska champinjoner
2 tskTorkad oregano
75 gRiven Ost
4 mskTomatpuré
1 tskSalt
250 gMorötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Koka 4dl råris.

3

Skiva 125g champinjoner och 2 tomater.

4

Fräs svampen och 250g bladspenat(fryst) i en kastrull med lite olja. Bred sedan allt i en ugnsform.

5

Lägg fisken i formen och fördela tomatskivorna ovanpå.

6

Blanda 4msk tomatpuré med 3/4dl mjölk och 1msk honung. Tillsätt 2tsk torkad oregano, 1tsk salt och 2krm svartpeppar.

7

Fördela blandningen över formen och strö på 75g riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20min.

8

Riv 250gram morötter.