Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Rotselleri | |
2 krm | Svartpeppar | |
300 g | Gösfile | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Dill - färsk | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 kg | Potatis Fast | |
50 g | Smör | |
200 g | Morötter | |
300 g | Laxfilé Fryst | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Purjolök | |
200 g | Räkor i Lake | |
1 tsk | Salt |
Riv morötter och selleri grovt och strimla purjolöken. Koka grönsakerna i 1 dl vatten med 1 msk smör i 2 minuter. Häll upp tomaterna och grädde i en stor kastrull. Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg dem bland tomater och grädden. Krydda med salt och peppar. Tillsätt de kokta grönsakerna, vinet och resten av smöret. Låt sjuda på mycket svag värme i ca 5 minuter. Rör inte om för mycket. Lägg i de skalade räkorna och låt allt bli genomvarmt utan att koka. Strö över finhackad dill. Om du vill kan du servera det med nykokt potatis.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Gösfilé Fjällad med Skinn Bergfalk
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt