Gå vidare till huvudinnehåll
Karibisk kycklinggryta med banan
Hemmakock

Karibisk kycklinggryta med banan

45 minEnkelt
470,10 kr
4 portioner 40,57 kr per portion
Använd en större stekpanna, gärna traktör!

1 tskGreen Chili
3 mskTomatpuré
1 stSötpotatis
6 stNejlikor
1 stLagerblad
1 dlRiven kokos
1 stGul lök
1 tskTimjan
2 stBanan
100 gJordnötter Rostade
4 stKycklingfile
3 klyftaVitlök
140 gBacon Skivat
3 dlVatten
Instruktioner
1

Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 1/2 msk smör och bryn lök och vitlök gyllenbrunt. Tag ur pannan.

Skär kycklingen i mindre bitar. Skär baconen i strimlor. Lägg 1 msk smör i pannan och bryn kyckling och bacon i några minuter.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda ner lök, vitlök, sötpotatis, chili och kokos. TIllsätt tomatpure, vatten och kryddor och låt koka 30 min.

Skiva bananerna och blanda ner i grytan. Koka i några minuter. Toppa med nötter.

Servera gärna med kokt ris.