Gå vidare till huvudinnehåll
Basilikakryddade biffar med kokt potatis och rårörda lingon

Basilikakryddade biffar med kokt potatis och rårörda lingon

40 minEnkelt
257,80 kr
4 portioner 32,64 kr per portion
Basilikakryddade biffar med kokt potatis och rårörda lingon

Biffar
1 mskOlivolja
500 gNötfärs
1,5 tskLökpulver
0,5 dlMellanmjölk
1 krmSvartpeppar
0,25 dlStröbröd
0,33 stBasilika - färsk
1 krmSalt
Rårörda lingon
225 gLingon Fryst
2 mskStrösocker
Sås
1 tskBalsamvinäger
0,33 stBasilika - färsk
1 tskKinesisk soja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 tskLökpulver
Tillbehör
700 gPotatis
Sallad
90 gPaprika
2 stVanliga Tomater
Instruktioner
1

Potatis: Koka potatisen under lock i en kastrull med saltat vatten. Det tar ungefär 20-25 minuter.

2

Sallad: Skölj grönsakerna och skiva dem. Lägg över i en skål. Droppa ev. över olja och vinäger, samt smaka av med salt och peppar. Blanda om och låt stå till servering.

3

Rårörda lingon: Lägg de frysta lingonen i en skål. Häll på någon matsked strösocker och rör om. Låt stå framme i rumstemperatur tills det är dags att servera.

4

Biffarna: Mät upp ströbröd och mjölk i en skål/bunke. Låt stå och svälla i 2-3 minuter. Tillsätt lök pulver, salt, peppar och riv ner basilikabladen, lägg i färsen och blanda ordentligt.

5

Forma bollar av färsen och lägg på en fuktig skärbräda. Platta sedan ut dem ordentligt. Den fuktiga skärbrädan gör att pannbiffarna inte fastnar lika lätt.

6

Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja. Sänk värmen något och stek pannbiffarna i ca 2 minuter per sida.

7

Sås: Häll 2 dl kallt vatten (gäller för 4 portioner) i den varma stekpannan och vispa ur den. Riv ner basilikabladen och tillsätt soja, lökpulver och salt, häll på grädden + röd balsamvinäger. Låt såsen koka ihop 3-4 minuter. Rör om och smaka av med lite peppar.

Lägg antingen ner biffarna i såsen i stekpannan och låt allt bli varmt, eller servera pannbiffarna och såsen separat.

Pannbiffar och potatis serveras med sallad, gräddsås och de rårörda lingonen (som smakas av med mer socker om så önskas).