Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 dl | Dill - färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vetemjöl | |
400 g | Spenat Blad | |
4 klyfta | Vitlök | |
300 g | Fetaost | |
2 dl | Solrosolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 dl | Mynta - färsk | |
3 st | Ägg | |
3 msk | Olivolja |
Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. (Om det är fryst spenat låt den tina innan). Hetta upp olivoljan i en panna. Lägg i lök, vitlök samt spenat och bryn tills spenaten mjuknar. Låt svalna. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet i en bunke. Blanda i spenat- och lökblandningen, hackade örter, fetaost och chili. Salta och peppra och blanda sen ordentligt. Hetta upp solrosoljan i en vid panna. Lägg i fyra matskedar av blandningen en bit ifrån varandra. Forma dem med en sked om det behövs. Fritera på medelvärme i 6-8 minuter eller tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ta upp dem och lägg på hushållspapper medan du friterar de andra. Du får ca 25 st plättar på en sats. Servera dem varma.
Bild:
Eric Josjö
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
7 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria