Gå vidare till huvudinnehåll
Pestoinbakad majskyckling med sparrispotatis och ratatoille

Pestoinbakad majskyckling med sparrispotatis och ratatoille

1 tEnkelt
501,45 kr
4 portioner 71,50 kr per portion
Pestoinbakad majskyckling med sparrispotatis och ratatoille

0,5 dlOlivolja
0,5 dlFlingsalt
3 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlFlytande Margarin
900 gSparrispotatis
4 stMajskycklingfile fryst
Rattatoille
2 klyftaVitlök
250 gKörsbärstomater
2 stGul lök
1 mskTomatketchup
1 tskSvartpeppar
1 stRöd Paprika
1 dlOlivolja
1 stZucchini
1 tskItaliensk Salladskrydda
1 tskSalt
0,5 stAubergine
1 stGul Paprika
Röd pesto
2 klyftaVitlök
2 dlOlivolja
1 stBasilika - färsk
100 gParmesanost
50 gPinjenötter
200 gSoltorkade Tomater
Instruktioner
1

Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i en skål och mosa dem med stavmixer. Tillsätt basilika, vitlöksklyftor, parmesan och pinjenötter. Kör allt med stavmixer till en jämn massa och späd med olivolja till önskad konsistens. Smöra en form och lägg i kycklingfiléerna. Smeta på crème fraishen och toppa med peston. Kör in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

Skölj sparrispotatisen och lägg på en plåt. Kör på rejält med margarin och olivolja och salta rikligt med flingsalt. Kör i ugnen på 175-200 grader i 45 minuter.

Rattatoille

Skölj och skär ner grönsakerna. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken. Tillsätt auberginen samt lite mer olja, fortsätt sedan med paprika och sist zucchinin. Skär ner färska tomater och släng i, smaka av med salt, peppar, salladskrydda och lite ketchup. Låt småputtra i ca 20 min, ju längre desto bättre.