Gå vidare till huvudinnehåll
Ossobuco med risottoris
Mathem

Ossobuco med risottoris

2 tEnkelt
600,15 kr
8 portioner 64,01 kr per portion
Italiensk husmanskost

1 mskSmör
2 stVitlök
1 stPersilja
3 dlMatlagningsvin Vitt
4 mskTomatpuré
2 tskBasilika - torkad
1 stLagerblad
1 stGrönsaksbuljong
3 mskVetemjöl
150 gStjälkselleri
150 gCitron
1 500 gGrytbitar Nötkött
1 mskSalt
3 dlVatten
1 tskVitpeppar
6 stVanliga Tomater
3 stGul lök
Instruktioner
1

Vi rekommenderar att du gör en gryta för 8st personer. Börja med att skålla tomaterna. Bryn köttbitarna långsamt i smör i en gryta. Flytta sedan köttbitarna åt sidan. Fräs lök och stjälkselleri. Lägg tillbaka köttet i grytan och sprid vetemjölet över. Rör om väl och lägg i de skållade tomaterna. Slå på vinet och vattnet, lägg i buljongen och kryddorna(tomatpuré, basilika, lagerblad, salt, peppar). Koka allt sakta i ca 2 timmar antingen på spisen eller i ugnen ca 175 grader. Blanda samman persilja, rivet citronskal samt vitlök och strö över grytan innan servering.

Vi rekommenderar att grytan serveras tillsammans med vårt recept "Risottoris". Det hittar du under "