Gå vidare till huvudinnehåll
Broccoli med rostade jordnötter och nuoc cham
Mari Bergman

Broccoli med rostade jordnötter och nuoc cham

15 minEnkelt
315,55 kr
4 portioner47,94 kr per portion
Broccoli med rostade jordnötter och nuoc cham dressing passar som tillbehör till vilken asiatisk rätt som helst.

Broccoli
1 stChilipeppar Röd
125 gSalladslök
2 stBroccoli Färsk
1 stKoriander - färsk
75 gJordnötter Rostade/Saltade
Nuoc cham dressing
2 mskVatten
1 mskRisvinäger
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskFisksås - Asiatisk
1 mskRåsocker Strö
1 stChilipeppar Röd
1 stLime
Instruktioner
1

Broccoli: Koka upp en kastrull med saltat vatten.

2

Dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva broccoliroten. Koka broccolin snabbt, max 30 sekunder-1 minut. Häll av vattnet och spola broccolin kall i ett durkslag.

3

Strimla chilli och salladslök. Grovhacka jordnötter och koriander.

4

Dressing: Skala och riv vitlök och finhacka chilin.

5

Blanda varmt vatten med socker, fisksås, risvinäger, limejuice, vitlök och chili.

6

Blanda samman alla ingredienser med dressingen i en skål. Servera meddetsamma.

Bild:

Roland Persson