Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Fetaost, (1 paket) | |
500 g | Laxfilé | |
Basilikapasta | ||
500 g | Spaghetti | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Zucchini | |
100 g | Salladsmix | |
200 g | Morötter | |
0,5 tsk | Salt |
Koka upp vatten till spaghettin och sätt ugnen på 200 grader.
Blanda creme fraiche med smulad fetaost i en bunke. Tvätta citronen, riv skalet och blanda ner i fetaoströran.
Skär laxen i portionsbitar om den är färsk. Salta och peppra varje filé efter smak. Bred på fetaoströran över laxen och sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Koka spaghettin efter anvisning på paketet.
Skölj zucchinin och skala morötterna. Fortsätt att skala långa remsor med skalaren så att du får långa tunna remsor av både morötter och zucchini.
Mixa basilikan tillsammans med olivolja, saften från citronen, salt och svartpeppar med en stavmixer.
Sila av pastan och blanda den med de strimlade grönsakerna och basilikadressingen. Servera till den fetaostbakade laxfilén och strö över lite solrosfrön om du vill.
Näringsvärde: 705 kcal 41 g protein 42 g fett 39 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt