Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta rigatoni med lammfärsragu
Mathem

Pasta rigatoni med lammfärsragu

30 minEnkelt
286,80 kr
4 portioner 45,38 kr per portion
Lammfärsragu med söta körsbärtomater och pasta är ett säkert kort på middagsbordet.

Tillbehör
1 stRiven Parmesanost
500 gRigatoni
Ragu
2 krmChilipulver
2 mskTomatpuré
125 gKörsbärstomater
1 stGul lök
100 gMorötter
0,5 stBroccoli Färsk
1,5 stKöttbuljong
0,5 tskSalt
3 dlVatten
2 stVitlök Färsk
400 gLammfärs
2 mskVitvinsvinäger
0,5 stFärsk timjan
0,5 tskSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, 1 nypa salt och nypa svartpeppar. Rosta i ugnen ca 15 min.

Ragu:

3

Skala och finhacka/ riv lök, vitlök och morot. Fräs i en stekgryta eller i en stor kastrull med olivolja. Klicka i färsen. Finfördela den med en gaffel och bryn tills den har fått fin färg. Dela broccolihuvud i mindre buketter och tillsätt till färsen.

4

Tillsätt chilipulver, salt, peppar, vitvinsvinäger, vatten, tomatpuré, buljong och hackad timjan. Låt puttra på svag värme 5- 10 min.

5

Slå av pastavattnet. Blanda pastan och tomaterna med ragun.

Strö över ost vid servering.

Näringsvärde: 603 kcal 34 g protein 23 g fett 60 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd