Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färs | ||
1 tsk | Timjan | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 g | Mejram, ca 1 tsk | |
1 st | Ägg | |
0,5 msk | Linfröolja | |
300 g | Älgfärs | |
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Vatten | |
55 g | Vitlök | |
1 st | Färska champinjoner | |
Ugnsbakade rotsaker | ||
100 g | Brysselkål | |
50 g | Broccoli | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 st | Morötter | |
100 g | Rotselleri | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Rapsolja | |
50 g | Blomkål | |
0,5 tsk | Mejram | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Potatis |
Blanda alla ingredienser till färsen med 1 msk whisky och 1/2 dl Fibrex tills smeten känns fast. Ställ i kylen. Forma sen fyra lika stora biffar och stek i rapsoljan 5-6 min på varje sida.
1 Älgfärs Fryst 400g Svenskt Gårdsvilt