Gå vidare till huvudinnehåll
Gyllene linssoppa med kokosmjölk

Gyllene linssoppa med kokosmjölk

30 minEnkelt
196,60 kr
4 portioner 20,23 kr per portion
Rätt mustig linssoppa. Den färska ingefäran sätter karaktär på soppan.

2 stMorötter
3 dlRöda Linser Torkade
8 dlVatten
1 tskSpiskummin
1 tskCayennepeppar
1 tskKoriander - torkad
2 mskCitronjuice - råpressad
1 stVanliga Tomater
1 stKoriander - färsk
2 mskFärsk ingefära
1 tskTorkad gurkmeja
1 klyftaVitlök
1 stGul lök
1 tskIngefära Malen
400 gKokosmjölk
Instruktioner
1

Skölj linserna. Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i slantar. Fräs spiskummin i lite olja i 30 sekunder eller så. Lägg i löken och fräs tills den är genomskinlig. Eller så. Tillsätt torkad koriander, gurkmeja, torkad ingefära och cayennepeppar, samt morötter, linser och vatten. Småkoka i 10–15 minuter. Skär tomaten i grova bitar. Hacka koriandern grovt. Rör ner tomat, kokosmjölk, riven ingefära, (färsk) koriander, vitlök och citronjuice. Sjud i ytterligare 5 minuter. Häll upp och garnera med korianderblad, och eventuellt också riven morot och riven kokos.