Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 1 st | Ägg | |
| 0,5 msk | Honung Flytande | |
| 4 st | Rödbetor Färsk | |
| 0,5 dl | Solroskärnor | |
| 2 dl | Gräddfil | |
| 4 dl | Riven Ost | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| Pajskal | ||
| 0,75 dl | Kruskakli | |
| 1 dl | Kvarg Naturell | |
| 2,5 dl | Vetemjöl | |
| 100 g | Smör | |
Mixa ingredienserna för pajskalet i en matberedare. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten, om det behövs. Låt vila i minst 30 minuter i kylen innan du trycker ut den i en form, naggar och förgräddar i 10 minuter i 200°C. (Det funkar även bra att trycka ut degen och låta hela pajformen stå i kylen.)
Koka rödbetorna mjuka (med skal på). Det tar ca 45 minuter. Spola i kallt vatten, skala och skiva dem tunt.
Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, 1 krm salt och 1/2 tsk peppar.
Lägg rödbesskivorna i det förgräddade pajskalet, täck med fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter, eller tills pajen ser klar ut.
Strö över solrosfrön vid servering. Garnera med färsk timjan om du vill. Servera med grönsallad.

3,25 kr /st

19,95 kr /kg

78,60 kr /kg

49,83 kr /l

170,00 kr /kg

66,50 kr /kg

39,95 kr /kg

111,90 kr /kg

33,95 kr

8,98 kr /kg

72,50 kr
