Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Flingsalt | |
300 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
150 g | Fetaost | |
2 tsk | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Färsk timjan | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
2 st | Sötpotatis | |
100 g | Färsk bladspenat |
Sötpotatisen skalas och skärs i tärningar. Den blandas med olivolja, salt och peppar och steks i ugn, 225C ca 30 min. Den skall fortfarande vara lite hård.
Kycklingfilén steks i smör så att ytan blir knaprig. Krydda med salt, peppar, paprika och lite torkad koriander (eller andra kryddor man gillar på kyckling). Den behöver inte vara genomstekt.
När sötpotatisen har stekts i ugn i ca 30 min, så läggs kycklingfiléerna på sötpotatisen och får ugnsstekas i ca 10 minuter till, så att potatisen mjuknar, men fortfarande är lite al dente.
Därefter satsas 150 g fetaost i tärningar, färsk timjan, ca en halv knippe, och färsk spenat till potatisen, och får också steka med ytterligare ca 5 min.
Lägg sötpotatis, fetaost och spenatblandningen på en tallrik och lägg kycklingfilén ovanpå. Servera genast!
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1